В момента има 4 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 139573
Н
20
2016

Обучение на екипа

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

 На 16.09; 2.11; 3.11. 2016г. представители на фондация" Лумос"http://bulgaria.wearelumos.org/our-work - Вера Колешева и Мария Русева , проведоха обучение на целия екип в ЦНСТ ДМ с.М.Преславец.

    Темите, които бяха засегнати са насочени към подобряване на грижата за децата и младежите в риск, които са настанени в нашата къща. Благодарим на Вера и Мария за предадените знания и вълнуващите материали!         Благодарим на Кмета на селото Г. Ангелова , че предостави залата за обучение.

     До нови срещи!

 


М
29
2016

5 години от създаването на ЦНСТ ДМ без увреждания

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

                                     На 7.03.2011 започна всичко!

Преди 5 години създадохме и изградихме нещо ново, нова социална услуга на територията на община Главиница.

На нашия празник дойдоха представители на общинската власт - в.и.кмет- Сюзан Хасан, в.и.зам кмет - Д.Милчева, и секретар на общината Ашкън Салим , на местната власт- кмет- Галя Ангелова, председателя на ЗКооперация в с. М.Преславец- Анчо Ангелов и бивша наша колeжка - П.Нейчева.

За да се почувстваме празнично и с настроение се погрижи екипът на "Като звездите" с ръководител    г-жа Ирена Анастасова, приятел на нашите деца от 4 години.

                                ДЕЦАТА СИ ПРЕКАРАХА ЧУДЕСНО!

О
11
2015

"Хлапета в кухнята" . март 2015 г.

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл
Още един мини проект стартира през март 2015" Хлапета в кухнята" с водещ възпитател Мутахер Махмуд.
Тази идея ще да предаде знания на децата и ще ги накара да се замислят за отношението си към храната, здравето и живота изобщо. Това ще са първите практически стъпки в приготвянето на домашна храна на децата, израснали в институция и за тези, които не са имали шанса да растат в добра семейна среда. Но децата са деца навсякъде. И те имат нужда от внимание, любов и възпитание, което да ги направи съзнателни хора.
Затова идеята „Хлапаци в кухнята” ще се превърне в работилница за щастливи деца. Започва пътешествие към кулинарния и вкусен свят. Ще предадем знанията и опита си на децата и ще ги накараме да се замислят, да ги провокираме...
Ще се провеждат практически занимания, подкрепени с теоретични знания за това какви са основните принципи на приготвянето на вкусни домашни ястия, за опасните уреди и инструменти в кухнята, за опасните и вредните храни, които са на пазара, за връзката между храненето и здравето.
Целевата възрастова група на участниците е от 10 години нагоре.


О
11
2015

"Млад градинар!" април 2015 г.

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

През април стартира и 3 Мини проект"Млад градинар " -с водещ Възпитател Елена Иванова! Живеем сред природата, на една крачка ни е цветната градина, поляната, гората. Не е толкова далече, когато трябва да почувстваме природата, да живеем в нея, да усещаме живота и цикличността на възраждащите се растения всяка пролет. В свободното си време седим по пейките в парка на селото, навели глави и концентрирали се в „глобалния свят“. Излизаме организирано на поход любуваме се на цветята, билките, дърветата. Научаваме имената им, лечебните свойства и ползата от тях.
Защо красотата да не е до нас?
Нашата градина е нашата крепост на спокойствието и отмората. Домашната градина е прекрасен аранжимент от цветя, горски елементи, храсти и декорациони елементи. Цветята това са живата багра и хармония в една градина. И решихме да я пренесем под прозорците на нашата къща. Ще съберем луковички от кокичета, минзухари, нарциси, зюмблюли, лалета и диворастящи билки: мащерка, риган, лайка , невен и др. Ще ги засадим и приближим красотата на цветовете и уханията на цветята и билките до нас. Преди да започнем да се занимаваме с цветните площи трябва да сме наясно видовете цветя, които ще използваме.
Обикновено цветната градина е най – лесният и доминиращ вариант за групиране на цветната растителност. Ще изградим цветни бордюри в нашата градина, те винаги имат правилна или свободна лентовидна форма и се създават на фона на стена или ограда.
Изграждат се от постоянно цъфтящи видове и пъстролистни растения и храстчета, които маркират определени акценти.
Вариантите за цветна площ макар и много интересни ще изглеждат добре само ако го осъществим ние живеещите в ЦНСТ ДМ с помощта на екипа.
Децата и младежите ще вложат своето въображение, творчество и обич към цветята в нашата градина. Някой от нашите деца ще се завърнат по родните си места но ще цветна следа в нашата къща.

 


О
11
2015

"Чаени приказки"- март 2015 г.

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

По идея на Сдружение БРТИМ 

https://www.facebook.com/AssociationBRTMI

 

През месец март стартира , мини -проект "Чаени приказки" с водещ възпитател -Валентина Тодорова . Четенето изключително много подпомага интелектуалното развитие на децата, а за да го заобичат трябва някой да им открие вълшебния свят на приказките. Защото някои деца нямат собствени книжки, няма кой да им почете, не подозират за мечтите, вълшебствата и приключенията, които се крият само на една корица разстояние. Защото голяма част от българските ученици не притежават умения за разбиране, осмисляне и използване на писмени текстове. Защото децата, откъснати от семейна среда и попаднали в трудна реалност , загубват себе си. Но „ светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите". И както Пипи Дългото чорапче казва, нека заедно си позволим да бъдем нещотърсачи и да се вдъхновим от първоизточника на вълшебствата - света на приказките.
Чаените приказки са срещи на чай и бисквити, специално за деца настанени в ЦНСТ с.Малък Преславец, обл.Силистра, които вярват в чудеса.

 


evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.