В момента има 12 посетителя в сайта
Брой прегледи на съдържанието : 139573
М
27
2015

Една история с щастлив край

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

През януари казахме Довиждане и до нови  срещи на скайп с 2 деца, (братче на 7г.  и сестриче на 8г.).

Едно семейство от Америка, намерило и избрало две деца от България, които чакат своя късмет да бъдат избрани. Двете деца пък очакваха шанса да ги изберат и намерят мама и татко, които да им дадат цялата си обич и грижи! Да, тези деца, не познаваха какво е семейството, какво е да имаш свои любящи и отговорни родители.

Историята започна през лятото на 2014г.  Тогава се случи срещата и  магията на взаимовръзка и очакване за взаимна обич! Случи се вълшебството! От този момент живота и на двете страни се промени. На родителите, да се подготвят и разберат до детайли за качествата и  поведение на децата. А за децата...да разберат и осмислят до колкото могат, че животът който им предстои ще е нов, но и изпълнен с всичко липсващо им до момента.(любов и индивидуални грижи) Докато процесът по документацията вървеше, децата учеха английски език с учител, провеждаха се седмични скайп срещи с преводач, поддържахме духа на привързаност и емоционална близост.

Момента на раздялата с нас настъпи през януари !Денят преди тръгване в ЦНСТ организирахме малко, но задушевно парти, по случай  изпращане на децата.

Липсват ни децата, тъжничко ни е. Нооо....колкото и да обичаме, тези деца, ние екипът в ЦНСТ, съзнаваме, че не  можем да бъдем семейство в истинския смисъл на думата!

На мама и татко пожелахме, да са търпеливи и да обичат безгранично двете деца! Надяваме се, усещаме, че това ще се случи! А на двете А. Целувки от всички в ЦНСТ- деца и персонал!  Както и и за тях търпение и спокойствие, за да може да се случат нещата по адаптацята по-бързо и по-леко!

НА ДОБЪР ЧАС!

 

Д
23
2014

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

До всички приятели, благодетели с добри сърца, които знаят и мислят за нас в нашата къща.
Екипът и децата, ПОЖЕЛАВАМЕ И НАРИЧАМЕ :
НЕКА да съумеем да запазим магията на коледната нощ, през цялата година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден – една усмивка, едно добро дело, един топъл жест.
Бъдете живи, здрави  и истински щастливи!


Д
15
2014

ПОКАНА КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА БАЗАР

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СЕ ПОРАДВАТЕ НА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ПРЕДМЕТИ И ДА ОТНЕСЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ ЧАСТИЦА ОТ ДЕТСКИТЕ МЕЧТИ И ЖЕЛАНИЯ!

 

КОГА? от 15.12.2014г. (15.00 ч) до 19.12.2014г.(15.00ч) 

 
КЪДЕ? фоайе общински съвет гр. Главиница

 
КАКВО? Разпродажба на коледни предмети, ръчно изработени от децата и екип в ЦНСТ с.М.Преславец


СЪБРАНАТА СУМА ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ МАТЕРИАЛИ И ЗА МЕЧТАНИ ПОДАРЪЦИ ЗА ЛИЧНИ ПРАЗНИЦИ НА ДЕЦАТА!

 

 


Д
15
2014

На добър час мило дете!

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

В понеделник  08.12.2014г. се разделихме с едно момче, което отдавна искаше да го заведем в неговия дом . След положителните за детето промени и действия, това се случи! Дете и родители търпеливо чакаха законните процедури . Докато течаха, се провеждаха ежеседмично скайп срещи за да се поддържа емоционалния контакт за предстоящия нов живот! В центъра положихме усилия, да внушим на детето, че любовта и грижите на мама и татко ще е му помогнат да намери себе си и своя дом. 
Предния ден, на изпращането, в ЦНСТ децата организираха малък тържествен празник. Всеки сподели впечатления кой с какво ще запомни М. И. 
Всички, които работихме, живяхме и съприживявахме живота на това 9 годишно дете, най- искрено пожелахме на цялото семейство взаимно да имат търпение, обич и атмосфера на топлота привързаност! НА ДОБЪР ЧАС, МИЛО ДЕТЕ!

 


Н
24
2014

Довиждане !

Написано от Даниела Димитрова
ПДФПечатЕ-мейл

Една малка принцеса, вече в сигурните прегръдки на мама и татко! Изпратихме едно сладурче, по-усмихнато и по - грейнало. Казахме Довиждане на детенцето и пожелахме взаимно щастие и търпение на семейството! Ще ни липсва, малката ! Но всички сме уверени и спокойни, че от обичта на мама, татко, баби, дядовци няма по-сигурно и добро място!evr-s Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”. esf_bg

 

Glavinitsa_2

 

 

evr-s esf_bg

 Проект „ Център за настаняване от семеен тип за деца от 3 до 10 годишна възраст „ по Схема за предоставяне на финансова помощ BG051PO0015.2.06 „ Социални услуги за социално включване”.

 

Декларация

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Главиница и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.